Hyväntahtoinen takapiru

Tilannetajua ja vahvaa läsnäoloa

Susanna Nieminen artikkelikuva.png

Vaikka käyttötukea tarvitseva asiakas ei enää kuulekaan säännöllisesti Susanna Niemisen ystävällistä, luottamusta herättävää ääntä, kantaa naisen kokemus välillisesti asiakkaan eduksi.

Avokonttorissa vaihdetaan huomaamattakin paljon ajatuksia ja ratkaisumalleja. Apua annetaan, vaikkei sitä pyydetäkään. Hyvä työporukka, kehitysmyönteinen ja kannustava johtamiskulttuuri sekä mielekäs ja sopivassa suhteessa haastava työ täyttävät parhaan työpaikan kriteerit.


– Onpa sitä kerran tullut toimittua etäapuna ohjelmistoasennuksessa yrittäjälle, jonka työviikon päättävää, välttämätöntä tehtävää vauhditti korkattu punaviinipullo, Susanna naurahtaa.


Susanna itse rentoutuu lenkkeilemällä, moottoripyöräkyydistä nauttien ja kulttuuririennoissa. Pitkän linjan teatteriharrastaja nousee lavalle kuluvana keväänä Viialan teatterin Suomi 100 -näytelmässä Rakas lotta.


– Teatterin tekeminen se vasta on tiimityötä. Se on itsensä likoon laittamista sekä vaihtuviin tilanteiseen sopeutumista – sitä samaa mitä töissäkin.
Myös työnantajalta heruu ymmärrystä tärkeälle harrastukselle.


– Työ- ja harrastusaikataulujen yhteensovittaminen käy joustavasti molemmin puolin, Susanna kiittelee.

 

Jos et tiedä, ota selvää


Susanna lähti kokeilemaan jo ennestään tuttua help desk -työtä kymmenen vuotta sitten sittemmin nimensä muuttaneen ja henkilökuntansa 2,5-kertaistaneen tamperelaisen ohjelmistoyrityksen riveissä.

 

Ohjeeksi sain ”Muista hengittää, kuuntele ja kirjaa asiat muistiin”. 

 

– Kun tulin taloon, ohjelmistoja ja perehdyttävää riitti. Ensin harjoittelin neuvomaan asiakasta sähköpostitse, ja jo kahden viikon jälkeen otin vastaan puheluita. Ohjeeksi sain ”Muista hengittää, kuuntele ja kirjaa asiat muistiin”. Jos ongelmaan ei tiennyt vastausta, se selvitettiin ja soitettiin takaisin, muistelee Susanna lankapuhelinaikaa.

 

Susanna toimii Vitecillä sovellusneuvojana takatukitiimissä. Hän on linjoilla ja pystyy tarjoamaan apuaan kollegalle vaikka kesken puhelun. Työnkuvaan kuuluu myös ohjelmistokouluttamista sekä järjestelmän sisäiset ja ulkoiset käyttöönottoprosessit.

Näistä tunnet Susannan

- Paljasjalkainen manselainen
- Tunnollinen puntaroija
- Aamun torkku ja illan virkku
- Herkkä ihmistuntija 
- Valokeilaa pelkäämätön taiteentekijä Add Pingback

teksti Virpi Hautamäki | kuva Tuomas Toivola